Erno Mannermaa, Senior Advisor

Kuva Esko Mannermaa
Nimeni: Esko Mannermaa
Lempinimeni: Esko tai EMa, vaihtelee eri caveripiireissä
Caverion-kaupunki: Helsinki
Koulutukseni: Insinööri 1981

Työnkuvani: 
Caverionin kokonaisvaltaiset talotekniikan hankekehityspalvelut ja projektinjohtototeutukset Suomessa osaavan asiantuntijaporukan kanssa.
Urapolkuni Caverionilla: 
Aloitin työurani YIT Kiinteistötekniikassa v. 2013 alussa työskenneltyäni sitä ennen rakennuttaja- ja LVIA-valvojatehtävissä rakennusviennissä sekä eri rakennusliikkeiden palveluksessa projektikehitys- ja projektinjohtotehtävissä talotekniikan parissa jo muutaman vuosikymmenen. Alkuun toimin alueiden hankekehittäjänä, mutta YIT:n jakautumisen jälkeen kesällä 2013 lähdimme kasvattamaan talotekniikan hankekehityspalveluja Caverionissa ja lisäämään päämäärätietoisesti resursseja hankekehitys- ja projektinjohto-organisaatioon. Nykyään toimin Caverionin hankekehityspalveluiden ja projektinjohdon liiketoimintapäällikkönä ja yksikön Caveriporukka on kasvanut jo kahteenkymmeneen ammattilaiseen ympäri Suomea. 


Millainen on tavallinen työpäivä neuvonantajana?

 
Työpäivien sisältö vaihtelee hieman sen mukaan, missä kohtaa viikkoa tai kuukautta mennään ja mikä kokous kulloinkin on vuorossa. Tehtävää on asiakastyössä, erilaisten esitysten hiomisessa, hankeaihioiden kehittelyssä, osallistumisessa erilaisiin palavereihin laskennasta tarjouksen hyväksyttämiseen ja välillä jopa urakkaneuvotteluihin, raportointia ja hallinnollisia työtehtäviä unohtamatta sekä tietenkin aina ne loppuviikon ’kiirehommat’. Mielenkiintoisia työpäiviä kaikki.
 
Harrastukseni: Kaikenlaista on tullut harrastettua, matkailusta mökkeilyyn ja laskettelusta golfin pelailuun, nykyään enempi puuhastelua toisten apuna.
Lapsuuden haaveammattini: Insinööri
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Eddie Bear
 

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Vapaus ja vastuu toteuttaa yhdessä erinomaisen Caveriporukan kanssa erilaisten hankkeiden talotekniikkaa kokonaisvaltaisesti hankeaihiosta suunnittelun ja toteutuksen kautta aina kohteen ylläpitoon asti.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme
 

Tutustu myös työcavereihin