Juho Linsuri, Energia-asiantuntija

20230410_123632 2222.jpg

Nimeni: Juho Linsuri
Caverion-kaupunki: Jyväskylä
Koulutukseni: Konetekniikan Diplomi-Insinööri
Työnkuvani: Energia-asiantuntijana työtehtäviini kuuluu erilaiset energiajohtamisen tehtävät. Pyrimme löytämään asiakkaiden kanssa sellaiset toimintamallit ja prosessit, jotka johtavat energiatehokkuuden parantumiseen mahdollisimman kustannustehokkaasti. Etsimme asiakkaiden kiinteistöistään uusia energiansäästöpotentiaaleja, joilla asiakkaamme voisivat säästää energiaa, kustannuksia sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä. Myös olosuhteiden tulee samalla pysyä kunnossa. Pyrimme siis löytämään toimenpiteitä, joilla voidaan tuottaa hyvät olosuhteet pienemmällä energiankulutuksella.

Urapolkuni Caverionilla: Aloitin Caverionilla maaliskuussa 2023, mutta aiempaa työkokemusta minulta löytyy erilaisista energia- ja vastuullisuusjohtamisen tehtävistä, sekä energiakonsultoinnin tehtävistä.


Millainen on tavallinen työpäivä energia-asiantuntiana?

Työpäivään sisältyy paljon kommunikointia eri sidosryhmien välillä, niin talon sisällä eri asiantuntijoiden ja managerien kanssa, kuin asiakkaan kanssa. Työssä pitää selvittää paljon erilaisia asioita, tehdä laskelmia, ja niiden pohjalta lopulta ehdotuksia asiakkaalle energiatehokkuuden parantamiseksi. Myös toimintatapoja ja prosesseja on syytä tarkastella kriittisesti, mikäli prosesseissa on jotain sellaista, joka ei tuota asiakkaalle lisäarvoa. Tehokkuus ei tarkoita ainoastaan energiatehokkuutta, vaan kaikki muutkin resurssit on järkevintä hyödyntää mahdollisimman tuottavalla tavalla, mukaan lukien oma työaika.

Harrastukseni: Kesällä tulee maastopyöräiltyä, talvisin hiihtoa ja lumilautailua. Myös boulderointia tulee harrastettua silloin tällöin.

Lapsuuden haaveammattini: Poliisi

Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Batman

Mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Talossa on todella monipuolisesti osaamista monelta eri osa-alueelta. Aina löytyy joku, jolta kysyä apua, ja jonka kanssa voi sparrata omia ideoita. Oman osaamisen kehittämiseen on paljon mahdollisuuksia.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Tutustu myös työcavereihin