Jari Kekki, sähkösuunnittelija

Kuvassa sähkösuunnittelija Jari Kekki.

Nimeni: Jari Kekki
Caverion-kaupunki: Vantaa
Koulutukseni: Sähkövoima- sekä tietotekniikan insinööri (AMK)
Työnkuvani: Sähkösuunnittelija
Urapolkuni Caverionilla: Aloitin talossa toukokuussa 2021


Millainen on tavallinen työpäivä sähkösuunnitelijana?

Itse suunnittelutyö tehdään tietokantapohjaisesti tai CAD-ohjelmilla. Sähkötekninen laskenta mm. eri piirien oikosulkuvirtojen ja jännitteenalenemien tarkastelu kuuluu vahvasti työtehtäviin. Eteeni tulee myös toimeksiantoja, joissa olen asiantuntijan roolissa. Työ ei ole sidottu kokonaan toimistoon, asiakkuuden tarpeista riippuen olen mukana FAT:ssa, käyttöönotoissa tai käyn laitetoimittajan luona katselmoinneilla. Olen myös työskennellyt asiakkaan toimipisteeltä käsin. Koordinoin myös oman erikoisosaamisalueeni suunnittelutoimeksiantoja kollegoilleni.

Mikä tekee sinun työstäsi merkityksellistä? Yksi osaamisalueeni on aurinkosähkövoimalat. On hienoa antaa oma osaaminen tälle trendikkäälle sähkön vihreälle tuotantoalueelle.

Harrastukseni: Radioamatööri joka harrastuksena ehkä maallikoiden silmissä nähdään vain yhteyksien pitona. Kuulun kuitenkin niihin radioamatööreihin, jotka tekevät teknisiä kokeiluja. Itse olen mm. ohjelmoinut elinkeinoelämän käytössä olleita TETRA radioita radioamatöörien käytössä oleville radiotaajuuksille.
Lapsuuden haaveammattini: 
Insinööri, joka sitten toteutui.
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Pelle Peloton

Mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Ensimmäisestä työpäivästä lähtien olen tuntenut itseni caveriksi muiden joukossa.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

 

Tutustu myös työcavereihin