Tekninen avustaja Senja

Kuva Charlotte Dahlström
Nimeni: Senja Karjalainen
Caverion-kaupunki: Kuopio (Oy Botnia Mill Service Ab, eli minut löytää Sorsasalosta ”Savon Sellulta”)
Koulutukseni: Suunnitteluassistentti

Työnkuvani:
Tekninen avustaja
Urapolkuni: Tulin taloon syksyllä 2016 aika pian suunniteluassistentiksi valmistumiseni jälkeen. Edeltäjäni oli jo lopettanut, joten työcaverit ja esimies ovat opastaneet työn saloihin oman työnsä ohessa. Minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta tekniseltä alalta tätä ennen vaan työskentelin tätä ennen vakuutusyhtiössä ja koulutukseni oli vahvasti kaupallinen (copywriter ja tradenomi), ja alussa olikin monta asiaa selvitettävänä ihan alkeista alkaen. Olin aika pian taloon tulon jälkeen ammattihenkilöpäivillä, jossa puhuttiin PI-kaavioista, ja sekin piti varmistaa työcaverilta, että niin mistä kaavioista nyt puhutaankaan. Tältä pohjalta ponnistaen olen työn kautta oppinut jo vähän muutakin kuin PI-kaavioiden merkityksen. Lisäksi uusia työtehtäviä on tullut eteen ajan myötä, sitä mukaa kun vanhat on alkaneet sujumaan. Mutta edelleen tulee eteen uusia asioita ja uuden oppiminen ja mukavuusalueelta poistuminen ovat ihan hyvä juttu!

Millainen on tavallinen työpäiväni: Tavallista työpäivää ei ole, ja se onkin työssä parasta. Työhöni kuuluu mm. dokumenttien tallentamista sekä vanhojen dokumenttien etsimistä. Joskus pääsen myös päivittämään kuvia autocadilla. Tämä taisi olla se pääasiallinen toimenkuva, johon aikanaan tulin. Lisäksi hoidan laskutusta, tilaan toimistotarvikkeita ja pyrin omalta osaltani pitämään huolen siitä, että kaikkein on mukava tulla töihin ja toimistossa on kaikkea mitä sujuva työnteko vaatii – oli se sitten kuppi kahvia tai uuden työpisteen suunnittelu ja kalustetilaus. Oman osansa ajasta vie BMS:n henkilöstölehti Milssin toimitus yhdessä työcavereiden kanssa. Lisäksi kuulun assistenttitiimiin, jonka kanssa palaveerataan aina silloin tällöin ajankohtaisista asioista. Pari vuotta olen kuulunut myös eri tehtaiden seisokeissa kiertävää Sitemanagers-porukkaan, joka koostuu pääasiallisesti assistenttitiimistä. Tuuraan myös omalta osaltani muiden tehtaiden assareita Sitemanager-kulunvalvonnan osalta silloin, jos joku on pidemmällä vapaalla. Lisäksi työpäivien aikana pääsee joskus vaikka työcaverin pariksi tehtaalle paikkoihin, jonne kannattaa turvallisuuden takia lähteä porukalla. Päivitän myös tarpeen tullen BMS:n intranetsivuja. Eli työpäivää ei kannata edes liikaa suunnitella etukäteen, vaan asioita saa tehdä sitä mukaa, kun niitä eteen tulee.
 
Harrastukseni: Vaihtelee. Välillä sohvalla makaaminen ja Netflix käy harrastuksesta, joskus taas lenkkeily. Kunhan korona hellittää, niin pyrin taas käymään puolison kanssa jollain hyvällä keikalla edes kerran vuodessa. Foo Fighters Hietsussa 2017 ja Alice in Chains Kaisaniemessä 2019 tekivät lähtemättömän vaikutuksen, vaikka toisaalta myös Mokoma akustisena Tampere-talolla oli myös hieno kokemus. Pouya Tavastialla maaliskuussa 2020 oli viimeinen keikka ennen kuin korona tuli ja laittoi harrastuksen tauolle. Kesälle 2021 on pari festarilippua jo hommattu, mutta hirveä pettymys ei ole, jos ne ei toteudukaan.

Lapsuuden haaveammattini: Toimittaja
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Kamalan Luonnon Kettu, ehdottomasti.

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Työcaverit! Täällä ei tarvitse koskaan pelätä kysyvänsä ns. tyhmiä kysymyksiä, kysyipä sen kysymyksen sitten lähikollegalta tai toisesta yksiköstä. Myös vaihtelevat työtehtävät pitävät mielen virkeänä. Lisäksi kaikki ovat saman arvoisia, työtehtävät ovat erilaisia, mutta jokaisella työntekijällä on sama arvo ja ollaan kaikki cavereita yli yksikkörajojen.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme
 

Tutustu myös työcavereihin