Mika Ruokonen, Palvelut-liiketoiminnan johtaja

Kuva Mika Ruokonen

Nimeni: Mika Ruokonen
Lempinimeni: 
Magic Mike
Caverion-kaupunki: 
Vantaa
Koulutukseni: 
Tuotantotalouden diplomi-insinööri

Työnkuvani: 
Titteli on 'Head of Service Business Unit'. Vastaan Caverion Suomessa liiketoiminnan kehityksestä, myynnistä ja asiakkuuksien hallinnasta. Tehtävät koostuvat divisioonamme nykytilan analysoinnista eri mittarein ja tulevaisuuden tavoitteiden suunnittelusta mainituilla osa-alueilla. Sidosryhminä minulla toimivat asiakkaamme ja sisäinen henkilökuntamme kaikilla osa-alueilla.

Urapolkuni Caverionilla:
Monipuoliset työtehtäväni ovat rikastuttaneet urapolkuani ja saamiani kokemuksia Caverionilla. Tulin taloon diplomityöntekijänä vuonna 2011 ja diplomityön valmistuttua aloitin asiakkaan kiinteistötaloudesta vastaavana asiakaspalvelupäällikkönä. Tämän jälkeen siirryin kehitysasiantuntijaksi vuonna 2012, jossa pääasiallinen tehtävänkuvani kosketti palveluprosessimme kehittämistä. Vuonna 2013 siirryin rakentamaan Palvelukeskus-nimistä yksikköä. Vuoden 2016 alussa aloitin Etelä-Suomen alueen teknisestä manageerauksesta vastaavana yksikönpäällikkönä ja vuoden 2019 alussa siirryin asiakkuus- ja kehitysjohtajaksi vastamaan Caverion Suomen liiketoiminnan kehityksestä, myynnistä ja asiakkuuksien hallinnasta.


Millainen on tavallinen työpäivä liiketoiminnan johtajana?

Päivät sisältävät paljon niin sisäisiä kuin ulkoisia kokouksia. Toimin useassa asiassa silloittajana asiakkaidemme ja sisäisen organisaatiomme välillä ja pääsen ratkaisemaan erilaisia pullonkauloja tekemisessämme. Teen myös paljon erilaisia raportteja toiminnastamme, joiden myötä pyrin ymmärtämään toimintaamme entistä paremmin. Toimenkuvaan kuuluu myös kansainvälisiä tehtäviä, sillä toimin Suomen edustajana monessa kehityshankkeessa ja raportoin toiminnastamme konsernillemme. 

Harrastukseni:
 Kuntosali, pyöräily, metsästys ja lavatanssit
Lapsuuden haaveammattini: 
Kokki ja näyttelijä
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: 
Myyntimies Mynttinen – päädyn sattumalta aina mitä erikoisimpiin tilanteisiin

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Hyvät työcaverit ja erittäin ammattitaitoinen organisaatio, jolla on halu kehittyä alansa parhaaksi, innovatiivinen ote sekä uramahdollisuudet!

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

 

Tutustu myös työcavereihin