Talotekniikkapäällikkö Ville

Kuva Ville Pajunen
Nimeni: Ville Pajunen
Caverion-kaupunki: Helsinki
Koulutukseni: Sähkövoimatekniikan insinööri. Caverionin kautta käyty talotekniikan ylempi AMK tutkinto, 2020 kesällä.

Työnkuvani: 
Talotekniikkapäällikkö Caverion Norjassa.
Urapolkuni Caverionilla: Aloitin Caverionilla kesinä 2011 ja 2012, jolloin olin kesätöissä projektinhoito- ja tarjouslaskenta tehtävissä. Valmistuin insinööriksi 2012 jouluna, ja vuoden lopusta siirryinkin täyspäiväisesti tekemään projektihoitajan tehtäviä Caverionin projektikeskukseen. Vuodesta 2015 lähtien siirryin projektipäällikön tehtäviin vetämään omia projekteja pääkaupunkiseudulla.
 
Harrastukseni: Maastopyöräilyä, lumilautailua ja kuntosalilla käyntiä.
Lapsuuden haaveammattini: Halusin joskus tulla lentäjäksi.
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Teräsmies

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Työilmapiiri ja työcaverit! :)

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

 

Ville lähti työvaihtoon Caverion Norjaan

Miten päädyit tähän työtehtävään: Olin hetken miettinyt vaihtoehtoja uudesta haasteesta urallani ja kun kuulin, että Norjassa olisi tarvetta lisävahvistukselle aloin itsekin miettiä vaihtoehtoa Norjaan lähdöstä. Siitä se lähti! Keväällä ehdotin itse esimiehelleni, että kiinnostaisi jokin uusi haaste urallani, sillä pidän kovemmista haasteista. Kävimme Teamsin kautta keskustelut Norjan uuden esimieheni kanssa siitä, mitä kumpikin odottaa ja miten homma käytännössä hoidetaan. Kesä-heinäkuun vaihteessa siirtyminen Norjaan varmistui, ja se että uusi työsuhteeni Norjassa alkaisi syksynä 2021.  Aluksi matkustan edestakaisin Suomen ja Norjan välillä, ja tunnustelen askel kerrallaan, onko parempi jäädä perheeni kanssa pidemmäksi aikaa Norjaan vai kuinka työvaihto on helpointa järjestää.

Kuinka kauan työnvaihto kestää: Projekti alkoi lokakuussa 2021, ja kestää seuraavat kaksi vuotta. Norjan puolelta he toivoisivat että sitoutuisin työskentelemään siellä seuraavat neljä vuotta, ja että hän olisi mahdollisesti mukana tässä ja ehkä myös jossain toisessa projektissa.
Mitä työtehtävä sisältää: Hanke, jossa toimin talotekniikkapäällikkönä on 16-kerroksinen toimistotalo Stavangerin kaupungin keskustassa. Koska lopputiimi ovat norjalaisia, toimii kommunikaatio englanniksi ja norjaksi. Olen kuitenkin valmistautunut tähän aloittamalla norjan kielen opinnot jo viime keväänä.

Mitä haasteita uskot kohtaavasi: Yks on kielikysymys, sekä jossain määrin kulttuurierot, varsinkin työntekemisessä ja työmaalla toimimisessa.
Entä mahdollisuuksia: Toivon että pystyn viemään Suomesta hyödyllisiä oppeja ja työtapoja Norjaan. Ja toki myös toisinpäin.
 

Tutustu myös työcavereihin