Sanni Vallamo, Tekninen asiantuntija

Kuva Sanni Vallamo

Nimeni: Sanni Vallamo
Caverion-kaupunki: Rauma
Koulutukseni: Ammattikoulu

Työnkuvani: Tekninen asiantuntija
Urapolkuni Caverionilla: Käytyäni ammattikoulun metallipuolen pääsin Laitilaan valmistamaan palloventtiilejä. Viihdyin hyvin, opiskelin hetken robottihitsaustakin, mutta se ei tuntunut omalta. "Tee työtä jota arvostat" joku sanoi ja lähdin tig-hitsauskurssille. Heitin hyvästit venttiileille ja löysin työn joka todella kiinnosti. Talven harjoiteltuani päädyin Caverionille työharjoitteluun: pariksi viikoksi koittamaan miltä tuntuu. Sain heti kesätyön ja sillä tiellä ollaan edelleen, venttiilihuollossa.

Millainen on tavallinen työpäivä teknisenä asiantuntiana?

Hitsaaminen on yhä osa työtäni, mutta se on sitä nykyään paljon vähemmän. Sen sijaan huollan venttiilejä, jotka olin päättänyt jo jättää muiden murheiksi. Olen erikoistunut varoventtiileihin ja yllätyksekseni venttiilit ovat taas kivoja! Reiluun 3 vuoteen mahtuu paljon uuden oppimista, mokaamista ja naurua. Eniten ehkä kuitenkin naurua. 

Harrastukseni: Lenkkeily ja piirtäminen
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Olisin kuulemma Pikku Myy
Lapsuuden haaveammatti: Taitelijia

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Töihin on aina kiva tulla, kun arvostaa sitä mitä tekee ja ennen kaikkea ihmisiä, joiden kanssa tekee. Caverionilla olen saanut tavata paljon viisaita ja kokeneita ihmisiä myös asiakkaiden luona ympäri Suomea. Kaikki eivät aina tunnu muistavan sitä, että vain yhden tehtaan sujuvaan ylläpitämiseen vaaditaan suunnaton määrä työtä, tietoa ja taitoa, jota ei pitäisi ottaa itsestään selvyytenä. Jokainen työntekijä tuo kortensa kekoon, ison tai pienen. Moni ahkera uurtaja jää usein vaille kiitosta, jolloin uhraukset, kova työ ja menetetyt yöunet tuntuvat varmasti turhilta.

Sanotaan, ettei kovasta työstä saa koskaan mitalia rintaan ja onhan se tottakin, mutta ihailen silti suuresti sitä taitoa ja intohimoa, jota ympäriltäni löytyy. Onneksi saan taas maanantaina tulla töihin, vaikka mokaamaan, niin oppii taas jotain.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Tutustu myös työcavereihin