Niko Rahkola, Huoltoteknikko

Niko Rahkola_Caverikirja.jpg

Nimeni: Niko Rahkola

Caverion-kaupunki: Muhos, Leppiniemi

Koulutukseni: Sähkötekniikan insinööri (AMK)

Työnkuvani: Huoltoteknikko vesivoimalaitoksien käyttö- ja kunnossapitotehtävissä

Urapolkuni Caverionilla: Olen aloittanut Caverionilla työskentelyn 2021 heinäkuussa. Työnkuva on pysynyt jokseenkin samana, mutta joitakin vastuualueita olen "saanut" kontolleni. 

Millainen on tavallinen työpäivä huoltoteknikkona?

Työpäiväni sisältö vaihtelee hyvin paljon. Pääsääntöisesti olen voimalaitoksilla tekemässä käyttö- ja kunnossapitotehtäviä, sekä vikakorjauksia. Koneistojen käytettävyyden parantaminen ja patoturvallisuuden varmistaminen ovat työryhmämme tärkeimpiä tehtäviä. Kun huollot ja vikakorjaukset on suoritettu ja voimalaitoksien tuotanto ja käytettävyys on varmistettu, olen yleensä toimistotehtävissä, esimerkiksi osallistun asiakkaan kanssa käytäviin palavereihin, suunnittelen työryhmäni kanssa tulevia ennakkohuoltoja, sekä sovin keskeytysajankohtia tuleville huolloille. Myös aliurakoitsijoiden työmaaperehdytykset ja työlupien myöntämiset ovat osa tavallista työpäivääni.

Harrastukseni: Harrastuksia on ehkä liikaakin mutta nyt tärkeimpinä padel, kuntosali ja luonnossa liikkuminen

Lapsuuden haaveammattini: Ihan pienenä halusin olla dinosaurus, mutta haaveet realisoitui, ja peruskoulu ikäisenä haaveammattini oli liikunnan ja teknisen työn opettaja

Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Lapsuuteni lempisankari, Spiderman

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Parasta Caverionilla on mielenkiintoiset työt ja hyvä työyhteisö. Caverionilta löytyy eri alojen asiantuntijoita ja yhteistyö eri yksiköiden välillä toimii. Uramahdollisuuksia on paljon ja ammatillista kehittämistä tuetaan.

Tutustu myös työcavereihin