Maija Rossi, Palvelusopimustoiminnan kehityspäällikkö

Kuva Maija Rossi

Nimeni: Maija Rossi
Caverion-kaupunki:
 Oulu

Koulutukseni:
Diplomi-insinööri, konetekniikka
Työnkuvani: 
Toimin palvelusopimustoiminnan kehityspäällikkönä, päävastuualueenani erilaiset teollisuuden kunnossapidon palvelusopimustoimintaan liittyvät kehitystehtävät ja -ohjelmat.

Erilaisten työtehtävien myötä olen omaksunut kävelevän tietotoimiston roolin ja välillä itsekin hämmästyn, miten olen onnistunut matkan varrella pääsemään mukaan niin moneen. Osallistun esimerkiksi kunnossapitotiimiemme sisäisiin kehityshankkeisiin, olen toiminut hankintakoordinaattorina, ja uusin oto-työni on asiakasvastaavan rooli leipomoalan asiakkaallemme.

Urapolkuni Caverionilla: Työskentelin opiskeluaikana monta kesää mekaanisena asentajana Nuottasaaren kemiantehtailla, ja kunnossapidon ulkoistamisen myötä siirryin Maintpartnerille tammikuussa 2009. Tein aluksi kehitysinsinöörin työn ohessa diplomityön ja valmistuin konetekniikan diplomi-insinööriksi Oulun yliopistosta.

Työtehtäväni ovat muuttuneet useampaan kertaan: olen toiminut paikallisena kunnossapitopäällikkönä ja tiimipäällikkönä monissa eri tiimeissä. Kunnossapidon kehittäminen on kuitenkin se oma juttuni, joten siihen hommaan olen jälleen palannut, vähän suuremmalla vastuualueella kuin silloin urani alussa.

Millainen on tavallinen työpäiväni: Päivän aikana lähestyn kunnossapidon esimiehiä kaikkia mahdollisia kommunikaatioväyliä hyödyntäen. Muistuttelen heitä aikatauluista, autan ja kehun. Hyvin harvoin joudun kannustamaan kohti parempia suorituksia. Pidän myös asiakkaiden kanssa kokouksia, joissa mietimme, miten heidän laitostensa kunnossapitoa voidaan kehittää paremmaksi.

Harrastukseni:
 Perheemme kissat ja hevoset Piparkakku, Vadelmavene, Pipsa ja Hilla pitävät huolen siitä, että vapaa-aika on varattu. Lapsen syntymän myötä aika on ollut hieman kortilla harrastusten parissa ja toinen hevosista lähti tästä syystä lainaksi ratsastuskoululle. Toisen hevosen kanssa opiskelemme ratsuna toimimisen alkeita. On erittäin palkitsevaa huomata nuoressa hevosessa oppiminen, kehitys ja kasvu. Hevosharrastuksen lisäksi treenaan juoksemista puolimaratonia varten.

Lapsuuden haaveammattini: 
Opettaja ja loton virallinen valvoja

Mikä on parasta Caverionilla?

Meillä jokaisella on mahdollisuuksia edetä urallaan ja tehdä itselleen mieluista työtä. Työntekijöitä kuunnellaan ja heistä välitetään yksilöinä.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Tutustu myös työcavereihin