Kenneth Puskala, Mekaaninen suunnittelija

Kuva Kenneth Puskala

Nimeni: Kenneth Puskala
Caverion-kaupunki:
Kokkola

Koulutukseni:
Koneinsinööri
Työnkuvani: 
Enimmäkseen keskityn teollisuuden mekaanisen suunnittelun asiakastöihin. Työt voivat vaihdella pienistä detaljisuunnitteluista isojen tehdastilojen layoutsuunnitelmiin. Pääsääntöisesti asiakkaamme ovat prosessiteollisuudesta.

Osa työajastani menee nuorempien suunnittelijoiden opastamiseen asioissa, joissa minulla on oman laitossuunnittelukokemukseni pohjalta annettavaa.

Urapolkuni Caverionilla: Peruskoulun jälkeen lähdin työskentelemään metallialan komennustyömaille eri puolille Suomea ja Venäjälle. Siitä sain kimmokkeen lähteä opiskelemaan koneinsinööriksi, joksi valmistuin vuonna 1997. Maintpartnerille siirryin yrityskaupan mukana vuonna 2006 ja taas yrityskaupassa Caverionille.

Urani aikana tekeminen on muuttunut paljonkin – laudalla piirtämisestä tietokoneavusteiseen 2D- ja 3D-suunnitteluun. Olen saanut kokea suunnittelustandardien kehityksen. Työtehtäviini on tullut mukaan esimerkiksi lujuustarkastelua. Koen jatkuvan muutoksen ja uusiin asioihin perehtymisen hyvänä asiana, sillä uudistuminen on pitänyt työni mielekkäänä.


Millainen on tavallinen työpäivä mekaanisena suunnittelijana?

Tavallisesti suunnittelen näyttöpäätteeni ääressä asiakkaalle erilaisia ratkaisuja heidän toimeksiannoistaan. Myös käyntejä paikallisten asiakkaiden luona kertyy. Työni on hyvin itsenäistä, mutta etenee tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa. Projekteissa työskentelemme myös yhdessä tiiminä.

Tehdasympäristössä työskentely on sikäli haastavaa, että jatkuvasti törmää uusiin asioihin ja joutuu pakostakin ottamaan selvää ja kehittämään itseään ja samalla myös työyhteisöään. Työssä täytyy jatkuvasti olla ajan tasalla standardien ja normien muutoksissa, jotta osaa tehdä työnsä oikein.

Koen pystyneeni vaikuttamaan hyvinkin paljon sekä suunnittelijana että omalla työpanostuksellani siihen, että työyhteisössä tapahtuu jatkuvaa kehitystä hyvään suuntaan. Hyvä laitossuunnittelu vaikuttaa myös yleiseen turvallisuuteen.

Harrastukseni: Olen ihmistyyppiä, joka tykkää kaikesta mitä ryhdyn tekemään. Olen pitänyt aina veneilystä ja valokuvauksesta, ja nuoruus on mennyt niiden asioiden ympärillä. Aikuisessa iässä innostuin hevospsykologiasta ja sen seurauksena aloin harrastamaan lännenratsastusta. Myös lukeminen on lähellä sydäntäni. Ratsastus on kuitenkin se, mikä palauttaa voimat takaisin työviikon jälkeen.

Lapsuuden haaveammattini: Lapsuuden haaveammattia minulla ei muistaakseni ole ollut. Teininä haaveilin graafisesta alasta, tarkemmin valokuvauksesta. Ruotsissa asuessani 80-luvulla olin harjoittelemassa valokuvastudiossa ja minulla oli kotona oma pimiö, jossa kehitin filmejä ja valokuvia.

Entäs, mikä on parasta Caverionilla?

Kokkolan suunnitteluosastomme on avoin uusille asioille ja koko henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen, jotta saadaan pidettyä asiakkaat tyytyväisenä ja samalla kehitytään omassa työssämme. Kaikki työntekijät tukevat ja auttavat tarvittaessa toisiaan.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Tutustu myös työcavereihin