Kalle-Eevert Rannila, Etähallinnan asiantuntija

Kuva Kalle Rannila

Nimeni: Kalle-Eevert Rannila
Lempinimeni:
Kalle
Caverion-kaupunki: 
Vantaa

Koulutukseni:
Energia- ja ympäristötekniikan insinööri, AMK (Kiinteistötekniikan energiatehokkuus ja paperikonetekniikka)
Työnkuvani:
 Etähallinnan asiantuntija, Asiantuntijapalvelut

Urapolkuni Caverionilla:
Aloitin Caverionilla asiantuntijapalveluiden energia-asiantuntija harjoittelijan tehtävissä 5/2019 Vantaan Vapaalassa, jossa suoritin 9 kuukauden hyvin suunnitellun harjoittelujaksoni. Tämän jälkeen toimin noin vuoden osa-aikaisena energia-asiantuntija harjoittelijana opiskelujen ohessa Jyväskylässä. Energia-asiantuntijan töiden ohessa tänä aikana syvennyin paljon etähallinnan tehtäviin. Tammikuussa 2021 siirryin etähallinnan osa-aikaiseksi asiantuntijaksi. Tänä keväänä kirjoitin myös opinnäytetyön Caverionille, ”Olosuhdehallintapalvelun markkinakartoitus”. Toukokuussa 2021 valmistuin ja muutin Espooseen; tällöin minusta tuli vakituinen etähallinnan asiantuntija.

Millainen on tavallinen työpäivä etähallinnan asiantuntiana?

Aamu puuron aikana katson ensin uutiset sekä hiukan sähköposteja puhelimelta. Sen jälkeen ajelen konttorille, jolloin tarkastan onko tullut mielenkiintoisia postauksia LinkedIn/luen kiinteistötekniikkaan liittyviä artikkeleita tai tieteellisiä julkaisuja pienen hetken. Suurin osa päivästä menee niin-sanotuissa ”leipätehtävissä” eli rakennusautomaation etäseurannoista, joissa tarkastellaan rakennusteknisten järjestelmien sekä kiinteistön toimintaa rakennusautomaation kautta; tavoitteena löytää kiinteistössä olevia ongelmia sekä parantaa kiinteistön energiatehokkuutta potentiaalisten hankkeiden avulla. Tehtäviin kuuluu myös asiakkaiden viestintä ja palaveeraus sekä tarvittaessa kohdekäynnit. Myös ajoittain tulee erinäisiä selvitystöitä. Työpäivään myös mahtuu kello kahden kansainvälinen kahvitauko.

Harrastukseni:
 Videopelaaminen/E-Urheilu, Frisbeegolf
Lapsuuden haaveammattini: 
Muistan joskus sanoneeni että ”Joko olen miljonääri tai työtön” mutta astronautti on ollut ala-asteaikoina haaveammatti.
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Joskus Hessu Hopo, toisinaan Pelle Peloton.

Mikä on parasta Caverionilla:

Parasta on ollut mahdollisuudet työskennellä opintojen ohessa! Työpaikalta annettiin paljon joustavuutta, ja hyvä luottamus siihen että yritykseen pääsee työskentelemään harjoittelujakson jälkeenkin! Myös hyvät työcaverit tekevät päivistä rattoisia!

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Tutustu myös työcavereihin