Ida Johansson, Projektipäällikkö

Ida-Johansson.jpg

Nimeni: Ida Johansson
Lempinimeni: Niitä on useita, mutta uusin on ehkäpä Idulsson
Caverion-kaupunki: Vantaa
Koulutukseni: Ympäristötekniikan diplomi-insinööri

Työtehtäväni: Toimin energiatehokkuuden projektipäällikkönä. Tämän lisäksi työskentelen myös erinäisien sisäisten kehitystehtävien parissa. Työtehtäväni jakautuvat käynnissä olevien projektien vaiheiden mukaan. Parasta työtehtävissäni on mahdollisuus olla osana sekä suunnittelu- ja kehitysprosessia että projektien toteutusta. Näin saa uusia kokemuksia, pysyy jatkuvasti kehityksessä mukana ja samanaikaisesti näkee järjestelmien toiminnan käytännössä ja saa toimia läheisesti yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Urapolkuni Caverionilla: Urani Caverionilla alkoi aurinkosähköjärjestelmien suunnittelun parissa projekti-insinööriharjoittelijana. Työtehtävien laajentuessa ja opintojeni edetessä tittelini muuttui tekniseksi asiantuntijaksi ja lopulta energiatehokkuuspalveluiden projektipäälliköksi. Olen Caverion-vuosieni aikana saanut tehdä erittäin monipuolisesti erilaisia tehtäviä, kuten myyntiä, tarjouslaskentaa, suunnittelua, työnjohtotehtäviä, tuotekehitystyötä ja jopa markkinointia. Kirjoitin itse asiassa myös diplomityöni Caverionille!

Millainen on tavallinen työpäivä projektipäällikkönä?

Päivät sisältävät usein paljon työmaajärjestelyä, asiakkaiden ja alihankkijoiden kanssa kokoustamista, suunnittelutyötä sekä projektien hallintaa, seurantaa ja ennustamista. Tehtävissäni pääsen monipuolisesti vaihtelemaan tehtävätyypistä toiseen. Projektien toteutuksiin liittyviä päätöksiä on tehtävä jatkuvasti ja nopeasti. Työni erityspiirre on päätösten tekeminen lennosta siten, että päätös pohjautuu parhaaseen olemassa olevaan tietoon nykytilanteesta.

Harrastukseni: Kuntosali, lukeminen, yksilötanssit, hyväntekeväisyystyö sekä matkustaminen
Lapsuuden haaveammattini: Ala-asteella halusin luonnonilmiöiden tutkijaksi ja myöhemmin kryptografian analyytikoksi
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Pikku-Myy

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?
Monipuoliset ja vaihtelevat työtehtävät ja työn haasteellisuus yhdessä meidän huikean tiimin kanssa!

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme

Tutustu myös työcavereihin