Kesäcaveriksi oman alan hommiin – kesän jälkeenkin työnteko ja opiskelut kulkevat rinta rinnan

Caverionilla työskenteli kesällä 2020 yhteensä 194 kesätyöntekijää 36 eri paikkakunnalla. Olimme myös vuonna 2020 mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka osana kesätyöntekijät pääsevät arvioimaan työnantajaansa. Näiden arvioiden perusteella palkitaan parhaat kesätyönantajat. Sijoituimme hienosti 5. sijalle 1000+ organisaatioiden sarjassa. Menestys tuntuu erityisen palkitsevalta poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen. Suuri kiitos äänensä antaneille kesäcavereille!

Saara Juutilainen työskenteli Lappeenrannan toimipisteessämme jo kolmatta kesää putkeen. Saaran työnkuvaan hallintopalveluiden assistenttina on kuulunut muun muassa palkkojen tallentamista ja tarkistamista, palkka-asioiden yhteyshenkilönä toimimista, myynti- ja ostolaskujen hoitamista sekä muita päivittäisiä toimistoaskareita työcavereiden tukena. ”Työtehtäväni ovat olleet tosi monipuolisia ja joka kesä olen saanut enemmän vastuuta ja uusia mielenkiintoisia työtehtäviä”, Saara tuumaa.

Saara päätyi kesätöihin meille sattuman kautta. Hän oli juuri valmistumassa merkonomiksi, kun opettaja soitti ja kertoi, että häneltä oli tiedusteltu mahdollisia kesätyöntekijöitä. Saara nappasi oitis puhelimen käteen, sopi haastattelun ja saikin kesätyöpaikan!

Opintojen ohessa myös koulutusta vastaavaa työtä

Merkonomiksi valmistuttuaan Saara päätti vielä jatkaa opintoja. Hän opiskelee parhaillaan laskentatoimen tradenomiksi Lappeenrannan LAB-ammattikorkeakoulussa ja tekee koulun ohella satunnaisesti töitä meillä. ”Esimieheni kanssa on puhuttu, että mennään koulu edellä ja tulen töihin sitten, kun pystyn. Tämä onkin itselleni tärkeä juttu, että työpaikka ymmärtää myös koulun tärkeyden ja joustaa siinä, etteivät opinnot kärsi”, Saara pohtii.

Mikä sitten on saanut Saaran palaamaan Caverionille vuosi toisensa jälkeen? Saara kertoo arvostavansa suuresti sitä, että on päässyt alan töihin sekä näin ollen hyödyntämään opinnoissa opittuja asioita ja huomaamaan, miten ne toimivat käytännössä työelämässä. Jokaisesta Caverionilla vietetystä kesästä on jäänyt käteen rutkasti uusia oppeja.

Kannustavat ja auttavat työcaverit ovat kaiken a ja o

Koneasentaja ja kesäcaverikollega Eliaksen tavoin myös Saara nostaa parhaaksi asiaksi Caverionilla työcaverit: ”Kaikista parasta on ollut se, kuinka hyvin minut on otettu aina porukkaan ja jos jossakin työtehtävässä on tullut ongelmia, olen voinut kysyä apua ihan keneltä vain ja jos joku ei ole tiennyt, niin sitten on autettu etsimään oikea henkilö. Mistä tahansa toimipisteestä on aina saanut apua, kun sitä on tarvinnut eikä ole tarvinnut selviytyä yksin❤️.”

Muille, jotka pohtivat kesätöiden hakemista Caverionilta Saara haluaa lähettää kannustavat terveiset: ”Caverionilla on todella hyvät uramahdollisuudet, mitä olen työcavereiden kanssa jutellut ja itselläkin on ollut toiveissa, että jatkaisin työuraani valmistumisen jälkeen Caverionilla, kun olen nyt jo hieman saanut jalkaa oven väliin. Caverion on antanut minulle todella suuren avun työelämän alkuun ja uskon, että siitä tulee olemaan suuresti hyötyä tulevaisuudessani. Joten ehdottomasti vain hakemaan!”


Lue myös Saaran kesäcaverikollega Eliaksen kokemus kesätöistä koneasentajana

Kesäcaveri Saara oli kesätöissä Caverionilla 2020

Tutustu muidenkin kesäcavereiden meininkeihin Instagramissa #kesäcaveri

Lue lisää kesätöistä Caverionilla