Reissuhommia ympäri Suomen maata ja rutkasti konkreettisia opin paikkoja – Elias ponnisti kesätöistä Caverion-uralle

Caverionilla työskenteli kesällä 2020 yhteensä 194 kesätyöntekijää 36 eri paikkakunnalla. Olimme myös vuonna 2020 mukana Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa, jonka osana kesätyöntekijät pääsevät arvioimaan työnantajaansa. Näiden arvioiden perusteella palkitaan parhaat kesätyönantajat. Sijoituimme hienosti 5. sijalle 1000+ organisaatioiden sarjassa. Menestys tuntuu erityisen palkitsevalta poikkeuksellisen kevään ja kesän jälkeen. Suuri kiitos äänensä antaneille kesäcavereille!

Yksi kesäcavereistamme on 20-vuotias Elias Marsala, joka on työskennellyt jo parina kesänä koneasentajan hommissa Voikkaalla. Hänen työhönsä kuuluu teollisuuden kunnossapito- ja hitsaustöitä. Elias on tullut alun perin kesätöihin Maintpartnerille ja yhdistymisen myötä tämä kesä kului C-logon alla. Kesän päätteeksi Elias pokkasi vakinaisen pestin Caverionilta – onneksi olkoon vielä Elias!

Koulutustausta ei määrittele kaikkea

Elias ei ole tullut koneasentajan tehtävään kaikista tyypillisimmällä koulutustaustalla. Useimmiten koneasentajat ovat opiskelleet metallialaa ja suorittaneet esimerkiksi levyseppähitsaajan tutkinnon. Elias on puolestaan valmistunut LVI-asentajaksi. Jo koulussa metallipuolen hommat kiinnostivat häntä ja onneksi putkialan opintoihinkin sisältyi paljon hitsaamista.

Elias kertookin opiskelujen tarjonneen hyvät eväät työhön, vaikkakin konkreettisia opin paikkoja tulee töissä eteen enemmän kuin koulun penkillä. ”Yhden kesän aikana ei ole ehtinyt tekemään kaikkea, joten jatkuvasti tulee opittua myös uutta”, Elias kertoo. Kokeneemman työcaverin opastuksella Elias on päässyt harjoittelemaan esimerkiksi moottorilinjausten tekemistä.

Parasta on caveriporukka

Tylsistymään Elias ei ainakaan ennätä, sillä hän on pääsääntöisesti reissuhommissa. Tänä vuonna Elias on päässyt mukaan huoltoseisokkeihin muun muassa Vierumäelle, Imatralle, Joutsenoon, Äänekoskelle, Raumalle, Vuohijärvelle sekä Kuusanniemelle. Elias nauttiikin kovasti reissaamisen tuomasta vaihtelevuudesta. ”Parasta Caverionilla on hyvä työporukka, jonka kanssa on helppoa tulla toimeen”, Elias summaa. Kokeneempien konkareiden lisäksi Eliaksen tiimiin on kuulunut pari muutakin kesätyöntekijää.

Loppuun kysyimme Eliakselta, millaisia terveisiä haluaisit lähettää muille nuorille, jotka harkitsevat kesätyön tai vaikkapa harjoittelupaikan hakemista Caverionilta. ”Reipasta mieltä ja kiinnostusta tekemiseen, sillä pääsee jo pitkälle”, Elias tuumaa.


Tutustu myös Eliaksen kesäcaverikollega Saaran kokemuksiin hallintopalveluiden assistenttina

Kesäcaveri Elias oli kesätöissä Caverionilla 2020

Tutustu muidenkin kesäcavereiden meininkeihin Instagramissa #kesäcaveri

Lue lisää kesätöistä Caverionilla