Henkilöstöpäällikkö & Caverion Trainee -alumni Sonja

Kuva Sonja Rantalainen

Nimeni: Sonja Rantalainen
Lempinimeni: Työcaverit kutsuu Simoksi, paras ystävä Sonskuksi, perhe ja sukulaiset Soojaksi
Caverion-kaupunki: Vantaa
Koulutukseni: Sähkötekniikan diplomi-insinööri
Työnkuvani: Henkilöstöpäällikkö, Botnia Mill Service (BMS)

Urapolkuni Caverionilla: Tulin yritykseen syksyllä 2016 Caverion Trainee-ohjelman kautta. Trainee-ohjelman aikana kiersin eri yksiköissämme ja pääsin näkemään, tekemään ja kartuttamaan kokemuksia monenlaisista työtehtävistä sekä tutustumaan henkilöstöömme. Trainee-ohjelmaan sisältyneet koulutusjaksot kehittivät monipuolisesti niin asiaosaamistani kuin viestintä- ja esimiestaitoja, joista on ollut todella paljon hyötyä! Trainee-ohjelman jälkeen toimin kehitysinsinöörinä ja pääsin mukaan projektiin, jossa määritettiin ennakkohuolto-ohjelmat uuden tehtaan laitteille. Samanaikaisesti silloinen henkilöstöpäällikkömme lähti kohti uusia haasteita ja minulle tarjoutui paikka uudenlaisissa tehtävissä. Projektin ohessa ja jälkeen aloitinkin perehtymään henkilöstöpäällikön toimenkuvaan, ja vastuun nykyisestä tehtävästäni otin vuoden 2018 alusta.

Millainen on tavallinen työpäiväni: Vantaalla ollessani työpäiväni koostuu sähköpostien lukemisesta ja niihin vastaamisesta, kokouksista (suurin osa Skype) sekä esimerkiksi henkilöstöprosesseihin liittyvien aineistojen teosta. Vastuuni ja työtehtäväni vaihtelevat pienistä konkreettista tehtävistä, kuten rekrytointi-ilmoitusten luomisesta ja julkaisemisesta, BMS:n johtoryhmätyöskentelyyn ja pitkän tähtäimen tavoite- ja toimenpidesuunnitelmien tekoon. Keskimäärin kahdesta kolmeen päivään viikossa  olen työmatkalla ympäri Suomen sijaitsevissa yksiköissämme. Tällöin työpäivä alkaa yleensä aikaisin aamulla tai jo edellisiltana. Osallistun yksikössä johonkin kokoukseen tai tilaisuuteen, jota varten sinne menen. Juttelen yksikön henkilöstön kanssa ja hoidan paikan päällä yksikön ajankohtaisia asioita, esimerkiksi seuraajasuunnittelun tekoa. Yleensä joka päivälle osuu lisäksi jokin Skype-kokous. Koska sähköpostia ja puheluja tulee aika paljon, hyödynnän työskentelymahdollisuudet myös matkustuksen aikana niin hyvin kuin mahdollista.

Harrastukseni:
 Laulan paljon. Viikoittain on oman kuoroni harjoitukset sekä 1-2 laulutuntia. Lisäksi säännöllisesti on leirejä, treeni-iltoja sekä tietenkin konsertteja, kisamatkoja tai pienempiä keikkoja. Laulan välillä myös joissakin kuoroissa projektityyppisesti. Kotoa löytyy viulu ja piano, joita soitan myös usein. Silloin kun on lunta, käyn mielelläni hiihtämässä. Muuten käyn vaihdellen kävely- ja juoksulenkeillä aina kun vain ehdin, neljästä viiteen kertaan viikossa. Tällä hetkellä käyn myös yleisurheilukoulussa, jossa tulee treenattua monipuolisesti esimerkiksi juoksutekniikkaa ja lihaskuntoa. Työreissujen takia kaikkiin harjoituksiin en aina ehdi, mutta erityisesti musiikki vie ajatukset töistä täysin muualle ja auttaa palautumaan, joten pidän ajan järjestämistä harrastuksiin erittäin tärkeänä.

Lapsuuden haaveammattini: Kissa (älkää kysykö, en osaa vastata)
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Wonder Woman

Mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Työcaverit, haastavat ja mielenkiintoiset tehtävät sekä monipuoliset uramahdollisuudet myös tulevaisuudessa

Tutustu myös työcavereihin