Yksikönpäällikkö & Trainee-alumni Sami

Kuva Sami Kankaanoja
 "Työt sellutehtaan kunnossapitoyksikössä ovat erittäin monipuolisia."

Nimeni: 
Sami Kankaanoja
Lempinimeni: -
Caverion-kaupunki: Rauma
Koulutukseni: Konetekniikan diplomi-insinööri, Aalto-yliopisto

Työnkuvani: Yksikönpäällikkö, Botnia Mill Servicen (BMS) Rauman tulosyksikkö Metsä Fibren sellutehtaalla
Millainen on tavallinen työpäiväni: Työt sellutehtaan kunnossapitoyksikössä ovat erittäin monipuolisia. Kunnossapito sellutehtaalla toimii päivävuorossa. Työpäivä alkaa osastojen ja tehtaan aamupalaverikäytäntöjen mukaisesti. Aamupalavereissa määritetään toimenpiteet ja resurssit turvallisuus- ja ympäristöpoikkeamille sekä tuotantotehokkuuden uhkatekijöille, ja varmistetaan kunnossapidon viikkotyösuunnitelman eteneminen.

”Aamurutiinien” jälkeen alkaa varsinaisen päiväohjelman toteuttaminen. Työnkuvaani kuuluu päivittäisen kunnossapidon ohjaaminen sekä pidemmän aikavälin käyttövarmuutta kehittävät tehtävät, joita ovat esimerkiksi vuosihuoltoseisokkitöiden koordinoiminen, kunnonvalvonnan kehittäminen sekä laitteiden kunnossapidon elinkaarisuunnittelu. Caverionin ja Metsä Fibren välinen kunnossapitotoiminta on kuvattu tarkasti yhteisissä pääprosesseissa, joiden vuosikellon mukainen toimiminen muodostaa raamit yksikkötason toiminnan johtamiselle.

Urapolkuni Caverionilla: Aloitin Caverionilla BMS:n järjestämässä ensimmäisessä Caverion Trainee -ohjelmassa syksyllä 2016. Trainee-ohjelma kesti vuoden, jonka aikana me traineet kiersimme tehdasjaksoilla kaikissa Metsä Fibren käynnissäpitoyksiköissä Joutsenossa, Kemissä, Raumalla ja Äänekoskella. Tehdasjaksojen aikana toimimme eri työnkuvissa käynnissäpitoyksikön organisaatiossa ja saimme hyvän kokonaiskuvan kunnossapitoyksiköiden toiminnasta. Lisäksi tehdasjaksojen välissä intensiiviviikoilla saimme koulutusta liittyen Caverionin ja BMS:n liiketoimintaan, johtamiseen, esimiestyöhön sekä henkilöstöasioihin.

Trainee-ohjelman jälkeen toimin kehitysinsinöörinä Joutsenon yksikössä vuoden ajan, vastasin tehtaan elinkaariprojektien hallinnasta sekä olin mukana BMS:n kehitysprojekteissa. Tämän jälkeen siirryin Rauman yksikköön käyttövarmuusvastaavaksi. Tehtävänä päivittäisen kunnossapidon ja käyttövarmuustyön johtaminen. Nyt toimin yksikönpäällikkönä Rauman sellutehtaalla.
 
Harrastukseni: Punttisali, voimaharjoittelu
Lapsuuden haaveammattini: Ammattiurheilija, kiekonheittäjä
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Teräsmies
 

Entäs mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Parasta Caverionilla BMS:llä olemisessa on yrityksen jatkuva halu kehittää toimintaansa, parantaa henkilöstön osaamista sekä hyödyntää uusimpia innovaatioita prosessiteollisuuden kunnossapidossa. Loistava ympäristö tällaiseen toimintaan on pitkäkestoinen yhteistyö, jollainen on esimerkiksi jo yli 20 vuotta kestänyt strateginen kumppanuussuhde Metsä Fibren ja Caverionin välillä Botnia Mill Servicen muodossa. 

Tutustu myös työcavereihin