Kehitysjohtaja & Caverion Trainee alumni Mikko

Kuva Mikko Suutama

Nimeni: Mikko Suutama
Lempinimeni: -
Caverion-kaupunki: Rauma
Koulutukseni: Konetekniikan diplomi-insinööri

Työnkuvani: Kehitysjohtaja, Botnia Mill Service (BMS)
Urapolkuni Caverionilla: Hakeuduin vuonna 2016 Botnia Mill Servicen Trainee-ohjelmaan. Aikaisempi työkokemukseni oli paperiteollisuuden kunnossapidon eri tehtävistä, ja BMS:n Trainee-ohjelma tuntuikin siten kiinnostavalta mahdollisuudelta päästä kasvamaan edelleen haasteellisempiin tehtäviin. Trainee-ohjelman aikana työskentelin BMS:n käynnissäpitoyksiköissä Äänekoskella, Kemissä ja Joutsenossa erilaisissa tehtävissä kunnossapidon ja käyttövarmuuden kehityksen parissa.

Ohjelman jälkeen aloitin BMS:n käyttövarmuusprosessin omistajana, ja siirryin Äänekoskelle Metsä Fibren vanhan tehtaan puolelle käyttövarmuusvastaavaksi. Uuden biotuotetehtaan startin jälkeen syksyllä 2017 siirsin työpisteeni Metsä Fibren Rauman tehtaalle. Käyttövarmuusprosessin omistajana työnkuvaani kuului kunnossapitotoiminnan ja käyttövarmuuden johtaminen, ohjaaminen ja kehittäminen prosessin mukaisesti.

Vuoden 2020 alusta olen toiminut BMS:n kehitysjohtajana. Keskeisiin vastuualueisiini kuuluu yhtiön liiketoiminnan ja kunnossapitoprosessikokonaisuuden kehitys. Tämä pitää sisällään mm. yhtiön strategisen- ja vuosisuunnittelun, asiakasyhteistyön sekä yhtiön laatutoiminnan ohjaamisen.

Millainen on tavallinen työpäiväni: Omat työtehtäväni muodostuvat pitkälti BMS:n vuosisuunnitelman keskeisistä painopisteistä. Yhteisiä kehityshankkeita viedään eteenpäin yhteistyössä eri toimintojen, henkilöstön ja asiakkaiden kanssa, joten matkustamista ja vaihtelua on kiitettävästi – kahta samanlaista päivää ei juurikaan ole.

Harrastukseni: Kalastus, musisointi, kuntosali
Lapsuuden haaveammattini: Ötökkätutkija
Jos olisin sarjakuvasankari, olisin: Karvinen

Mikä on mielestäsi parasta Caverionilla?

Mielenkiintoiset työtehtävät sekä hyvät ja ammattitaitoiset työcaverit!

Tutustu myös työcavereihin